Ons verhaal 
                

Wat begon als een kleine confisserie  in 1923 in de statige Isabellalei in Antwerpen, is geëvolueerd tot dé referentie in marsepein, fondant en broyage. Al sinds het prille begin weten we goed genoeg 'wat' we maken, en 'hoe' we het willen maken: volgens ongewijzigd en vaak beproefd recept. Savoir faire à la belge durven we het wel eens noemen. Flexibel om op maat voor u de beste marsepein te maken, maar compromisloos inzake kwaliteit van grondstoffen en productieproces. Onze mensen werken eerst met het hart en dan met het hoofd. Het zijn durvers én doeners. En dat proeft u in al onze producten. Het beste van vroeger met de nooit aflatende inzet van vandaag. Dat maakt onze producten zo onweerstaanbaar.

 

1874: Een schoon product heeft vele vaders. De eerste vader die een hoofdrol speelt is Frans Emiel Sleeubus. Bakker in Schelle en de man van Anna Celis. Ze huwen en krijgen drie kinderen. Een van die kinderen is Louis, die geboren wordt in het eerste jaar van de 20e eeuw. Hij gaat op twaalf jarige leeftijd in de leer bij zijn vader. Eerst als bezorger tijdens de dagelijkse broodtoer, later als bakkersgast in de productie.

 

1922: Louis gaat na zijn huwelijk met Maria Bastiaens op zoek naar een eigen zaak in de grootstad. Een jaar later komt zijn droom uit. Hij neemt een confiseriezaak over in de Isabellalei 94 (vroeger 82) te Antwerpen, één van de meest bruisende winkelstraten op dat moment. De metier kreeg hij mee van zijn vader, maar is dat voldoende om een eigen zaak uit de grond te stampen?

 

 

1923: Op 5 maart, om precies te zijn, opent Louis de deuren. Met kleine stapjes, een groot hart en ambachtelijke zoetigheid maakt hij stilaan naam in Antwerpen. Er wordt gefluisterd dat de beste marsepein van ’t Stad daar te vinden is. Nu ja, gefluisterd … laat dat nu net niet de sterkste kant zijn van de Antwerpenaar.

 

1930: Door de grote harten en de grote monden van de Antwerpenaars heeft Louis ondertussen een groter pand nodig. Hij verhuist naar het aanpalende pand op nummer 92 (vroeger 80) en start er Usine de Massepain Sleeubus L. Amandelen en Suiker; meer heeft Louis niet nodig om mensen in lange rijen te laten aanschuiven.

 

1951: Het noodlot slaat toe. Op vakantie aan de Noord-Italiaanse kust komt Louis op tragische wijze om het leven. Tijdens een zwempartij met zijn kinderen Annette, Joseph en een bevriende familie, vindt een aardverschuiving plaats. Verschrikt en uit instinct van zelfbehoud vliegt een Italiaans kind van 12 Louis om de hals, waardoor ze beiden ondergaan. Louis redt nog net het kind maar verspeelt hiermee zijn laatste krachten en verdrinkt. Een indrukwekkende begrafenis valt hem te beurt in Schelle, waar hij uitermate gewaardeerd werd voor zijn politieke en sociaal-culturele engagement.

 

1959: De eerste jaren na het overlijden van Louis ontfermt Jef, de jongere broer van Louis en sedert jaren meesterbakker, zich over de zaak. In 1959 neemt de tweede generatie Sleeubus over. Joseph, zoon van Louis, en Herbert Bossuyt, man van Louis’ dochter Mariette, stappen mee in de zaak. Massepain Sleeubus BVBA wordt boven het doopvont gehouden. De verderzetting van deze heerlijke lekkernij is gegarandeerd.

                

1975: Herbert Bossuyt komt te overlijden. Joseph Sleeubus is op dat moment de enige zaakvoerder. De schoonzoon van Herbert, Jacques Van der Planken, komt als 2de zaakvoerder aan boord in 1977 en neemt geleidelijk aan het voortouw in de productie en ontfermt zich verder over de kwaliteit van de producten. In 1978 wordt door het succes van de Fondant een nieuwe productielijn in gebruik genomen met drie prachtige koperen ketels als pronkstuk.

 

1986: Heidi Sleeubus, oudste dochter van Joseph, en derde generatie Sleeubus, neemt de administratie van Massepain Sleeubus over en zal, tot eind 2019 het gezicht blijven voor onze trouwe klanten aan het loketje in de Isabellalei. Bij pensionering van Joseph, stapt Guy Bell, man van Heidi, mee in de dagelijkse leiding.

 

2018: In het pand aan de Isabellalei 92 wordt naar aloude gewoonte nog elke dag ’s middags samen gegeten met leden van de familie. Tijdens één van de vele gesprekken over de toekomst, komt de opvolging op tafel. Na een korte rondvraag in de familie, tonen Frederic en Christoph, de twee zonen van Jacques, samen met Katleen, jongste dochter van Joseph, interesse om het familiebedrijf verder te zetten. Bart Peelmans, vriend van de familie sinds de jaren negentig en gepokt en gemazeld in de voedingsindustrie, wordt aangezocht om de operationele leiding van het bedrijf verder vorm te geven en de 21e eeuw in te loodsen. Met respect voor het verleden, en een goesting naar de toekomst. En met een ongelofelijk team van medewerkers vol ervaring, passie en metier.